• HURÁÁÁÁÁ

          • VYSVEDČENIE sa odovzdáva v piatok 31.1.2020.

             

            POLROČNÉ PRÁZDNINY sú v pondelok 3.2.2020. Vyučovanie začína utorok 4.2.2020.

          • Boli iní?

          • Dňa 17. januára 2020 žiaci 2. stupňa našej školy navštívili edukačnú výstavu "Boli iní?" Expozícia zážitkovou formou sprostredkovala žiakom smutnú minulosť mesta Nitry počas rokov 1939 - 45, pozornosť venovala osudom Židov a Rómov. Atmosféru obdobia priblížili autentické predmety zo Štátneho archívu v Nitre a zo zbierok múzea. Prostredníctvom interaktívneho dialógu s lektorom výstavy sa žiaci zamýšľali nad vytváraním predsudkov, dôsledkami neznášanlivosti voči etnickej a rasovej inakosti.

          • Nitra sa pripojí k iniciatíve za sviatky bez petárd

          • Nitra bude oslavovať Vianoce aj Silvestra bez petárd Mesto chce časom zmeniť zvyk ľudí. Podporu na oslavy bez delobuchov získalo aj u ochranárskych združení. Predstavitelia mesta vyzývajú ľudí, aby si namiesto petárd zapálili na námestí symbolickú prskavku.

            Okrem mesta sa do Sviatkov bez petárd v Nitre zapájajú

            -Stráž prírody Ponitrie 

            - Nitriansky horský spolok

            -Ekologická servisná organizácia

            -Ochrana dravcov na Slovensku

            -združenie Pre deti v Nitre

            - 44. skautský oddiel Egreše.

            Podľa platného nariadenia sa petardy môžu používať iba štyri hodiny v Nitre – dve hodiny pred a dve hodiny po silvestrovskej polnoci. 

            Mesto Nitra preto podporí tých, ktorí prídu na námestie uvítať nový rok bez delobuchov. Primátor naznačil, že samospráva zabezpečí prskavky, ktoré boli aj v minulosti pri oslavách úplne bežné. I

            Problémy tiež majú naši domáci miláčikovia. „Je treba pripomenúť, že zvieratá majú oveľa citlivejšie zmysly ako ľudia, napríklad psy počujú päťdesiatkrát lepšie ako ľudia. Počas rachotenia petárd zaznamenávame mnoho útekov zvierat z domovov

            Svetielka z petárd a ohňostrojov sú síce pekne farebné, to sa však dosahuje chemickými reakciami, ktoré vznikajú pri výbuchu. Rovnako pri tom vzniká odpad, ktorý skončí na zemi a preniká aj do pôdy. „Karcinómy sa dostávajú do pľúc ľudí a odpad končí aj vo vodných tokoch, napríklad v rieke Nitra.“

          • 8.4.2020 sa tešíme na Vás

          • Poď hrať ping pong

            ja budem ten ping a ty budeš ten pong,

            sme dvaja Číňania.

            Poď hrať ping pong, pinkať slovíčka,

            čo ako loptička nám von z úst vyletia.....

          • Záložka do knihy spája

          • Spoločne so žiakmi 1.a 2.stupňa sme sa zapojili do česko-slovenského projektu zameraného na rozvoj čitateľskej gramotnosti - Záložka do knihy spája školy : List za listom baví nás čítať. Kde sme si sami vyrobené záložky vymenili so záložkami, ktoré pre nás vyrobili žiaci z partnerskej školy ZŠ Ubľa.

          • ,,Burza informácií"

          • Dňa 25.10.2019 sa žiaci 8. a 9. ročníka našej školy zúčastnili na podujatí ,,BURZA INFORMÁCIÍ" , ktorá sa konala na SOŠ Stavebnej v Nitre. 

            Burza bola realizovaná pod záštitou ÚPSVaR v Nitre v rámci poradenstva pre voľbu povolania a za účelom profesionálnej orientácie žiakov. 

            Jednotlivé stredné školy z Nitry a okolia prezentovali učebné a študijné programy na svojich školách, poukázali na výhody jednotlivých odborov pri uplatnení sa žiakov na TRHU PRÁCE - aj s dôrazom na výhody duálneho vzdelávania. 

            Žiaci našej školy získali prehľad o stredných školách v regióne Nitry, ale aj motiváciu dosiahnuť lepšie výchovno-vzdelávanie výsledky, aby v silnej konkurencii rovesníkov uspeli čo najlepšie. 

          • Mladý zdravotník

          • Dňa 22.05. 2019 sme sa zúčastnili súťaže „Mladý zdravotník II. stupňa“, ktorú organizuje Slovenský červený kríž v Nitre. Preverili sme si nielen svoje teoretické vedomosti, ale aj praktické zručnosti v poskytovaní prvej pomoci pri rôznych situáciách (od KPR - kardiopulmonálnej resuscitácie, teda poskytnutia prvej pomoci pri oživovaní, ktorú si naši žiaci mohli vyskúšať na figuríne bábätka a dospelého človeka, až po rôzne zlomeniny, krvácajúce rany či straty vedomia).

            Aj týmto spôsobom sme si lepšie uvedomili, že: „Prvá pomoc je pre každého a všade. Buďme  teda aj my hrdinami a zachraňujme životy.“

          • DVOJBOJ

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov naši chlapci súťažili v malom futbale a dievčatá vo vybíjanej. Získali 2. a 3. miesto.